Kapcsolat

Zsilinszky Pál
okl. kertészmérnök
okl. növényorvos
természetvédelmi szakmérnök

Tel: 06-70-2214413
e-mail: webkert@webkert.hu

Telephely: Őrbottyán


Magamról

Természet iránti szeretetem a természetben gyökerező gyermekkoromra nyúlik vissza.

1970 májusában amikor a bika jegyében megszülettem sokáig egy világ végi alföldi tanyán laktunk ahova még nem értek el a civilizáció termékei.
Számítógép és televízió híján időm nagy részét a növények között tölthettem. Szüleim minden zöldséget-gyümölcsöt maguk termeltek meg, baromfiak, disznók, tehenek adták a tej- és hússzükségletünket. Ezenkívül a szomszéd tanya – ahol nagybátyám lakott – valóságos dzsungel volt ahol sok felfedezést tettem a növények világában. Itt vésődött belém a méhek szeretete is ugyanis néhány “országos” kaptárral méhészkedett.

Azóta 40 év telt el és a dzsungel már megszűnt, beszántották, de még mindig él magányosan az a nyári körtefa amit utoljára tizenévesen metszettem meg és már akkor olyan öreg volt, hogy csak pár szemet termett minden évben.
6 éves koromban már volt egy kis önálló kertecském ami talán csak 2 méter széles és 10 méter hosszú lehetett, de nekem sokat jelentett, retket, borsót és más zöldségeket neveltem benne.
Pár évvel később amikor még olvasni is alig tudtam már gyűjtöttem a Szabad Föld hetilapból a kertészetről szóló cikkeket.

Szerencsére a kertészeti középiskola, főiskola és egyetem, majd pedig a természetvédelmi és növényorvosi szakok sem tudták kiölni belőlem a csodálatot és lelkesedést amit mind a mai napig a növények iránt érzek.